Yard-Internet

KNGF Fysionet

This website was implemented using Scrivo by Yard Internet.

Corporate websites
Corporate websites
Corporate websites
Corporate websites
Corporate websites

KNGF Fysionet

Onder het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) vallen ruim zestig verschillende Regionale Genootschappen en Specialistenverenigingen. Bijna al deze genootschappen en verenigingen hadden een eigen website met een eigen huisstijl. Om meer uniformiteit te krijgen in deze sites, ontwikkelde Yard Internet een uitgebreide portal voor KNGF: Fysionet.

Vanuit die portal kunnen snel nieuwe dochtersites worden uitgerold die grotendeels dezelfde functionaliteiten delen. Omdat deze maar één keer ontwikkeld hoeven te worden, worden kosten bespaard. In de vormgeving van de dochtersites heeft Yard de huisstijl van KNGF sterk doorgetrokken. Hierdoor ogen de portal en alle onderliggende sites nu als één groot geheel.

Speerpunten:

  • Nieuwsberichten en agendapunten worden via een feed tussen de portal en de dochtersites uitgewisseld
  • De navigatie van de portal naar de dochtersites is gebruiksvriendelijk en transparant. Een bezoeker die via de portal naar een dochtersite navigeert (en andersom) hoeft niet opnieuw in te loggen
  • De dochtersites hebben een eigen identiteit met eigen beeld, logo en vrij in te richten content en navigatie

Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF) behartigt voor ruim 23.000 aangesloten fysiotherapeuten de belangen op beroepsinhoudelijk, sociaal-maatschappelijk en economisch gebied.